به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شرکت پایانه های نفتی ایران, مهدی حسنی با اعلام این خبر گفت: پروژه پژوهشی استفاده از پوشش سیمانی به جای تراورس هاي چوبی اسکله شرقی به منظور افزایش طول عمروهمچنین کاهش وابستگی به واردات این کالا تعریف شد.
وی افزود: با توجه به موقعیت استراتژیک اسکله شرقی و حساسیت های عملیاتی و ایمنی آن، پیش از ساخت پایلوت این پروژه ابتدا شبیه سازی نرم افزاری انجام شد تا ازطریق شبیه سازی ، صحت طراحی انجام شده تایید و ریسک اجرای پروژه به کمترین میزان برسد.
به گفته حسنی برای اجرای بخش پایلوت این پروژه، پارکینگ ورودی اسکله شرقی در نظر گرفته شده است که با همکاری مجری ( جهاد دانشگاهی ) اجرای آن آغاز می شود.
رییس پژوهش و توسعه شرکت پایانه های نفتی ایران تاکید کرد: با توجه به اهمیت اجرای پروژه حتی درمرحله پایلوت نیز قطعات موردنیاز از جمله میلگرد هایFRP ، پوکه ها و الیاف شیشه و مورد بازرسی تیم کارشناسان پژوهش و امور فنی شرکت پایانه های نفتی ایران قرار گرفته و بخش به بخش تایید می شود.
حسنی در خصوص مزایای اجرای این پروژه گفت: درحالیکه این پوشش سیمانی که به شکل بتن سبک پلیمری است 50 درصد ارزان تر از تراورس های چوبی پیشین است از نظر وزن و نفوذ ناپذیری نیز دارای کیفیتی به مراتب بالاتر ازنوع قبلی است به نحوی که استحکام( مقاومت فشاری) چوب 21 و استحکام این پوشش جدید 36 مگا پاسکال ارزیابی شده است.
به گفته وی طول عمر پوشش سیمانی جدید 60 سال برآورد شده است و لی پوشش های چوبی قدیمی در خوشبینانه ترین حالت 25 سال عمر می کنند. همچنین زبری سطح نیز 20 میکرومتر برآورد شده است که با استاندارد های تعریف شده کاملا تطابق دارد.
رییس پژوهش و توسعه شرکت پایانه های نفتی ایران با تاکید بر اینکه پوشش سیمانی تعریف شده در این پروزه پژوهشی به دست نیروی توانمند داخلی قابل ساخت و تامین است گفت: استفاده از این پوشش موجب می شود 100 درصد از واردات بی نیازشویم.