به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شرکت پایانه های نفتی ایران به نقل از شرکت ملی نفت ایران، محسن خجستهمهر امروز (شنبه، سوم مهرماه) در نخستین نشست هم اندیشی با حضور اعضای هیأت مدیره، مدیران ارشد و ستادی و مدیران عامل و اعضای هیأت مدیره شرکتهای تابعه شرکت ملی نفت ایران، ضمن گرامیداشت ایام عزاداری اربعین حسینی و همچنین هفته دفاع مقدس، گفت: به شما خداقوت عرض میکنم چراکه میدانم چه ماموریت سنگینی بر عهده داشتهاید و دارید و لازم است تاکید کنم که برای انجام ماموریتهای سختتر و وظایف سنگینتر در آینده پیش رو، بیش از هر چیز به تبادل دیدگاه و ایجاد مفاهمه نیازمندیم.
ظرفیتهای سرشار
وی با بیان اینکه ارتقای سطح شرکت ملی نفت ایران، در گام اول نیازمند ایجاد رویکردی مشخص و نگاهی کلان در سطوح مختلف این شرکت و منوط به پذیرفتن واقعیتها، تصریح کرد: واقعیت اول آن است که بپذیریم این شرکت، پیشران چرخه حرکتی عظیم اقتصاد کشور است.
ماموریت حاکمیتی
معاون وزیر نفت با بیان اینکه منظور از ظرفیت، لزوما ظرفیت تولید نفت و گاز نیست بلکه توان سرمایه انسانی و توان مدیریتی نیز از دیگر مصادیق آن به شمار میرود، اظهار کرد: وقتی میگوییم ماموریت شرکت ملی نفت ایران حاکمیتی است، باید توجه داشته باشیم که این پتانسیل تا چه حد منحصربفرد است. حال اینکه تاکنون به چه میزان از این ظرفیتها استفاده شده، بحث دیگری است. اما اصل بر این است که چنین ظرفیت قابلتوجهی وجود دارد.
اهمیت نقش هیئتمدیرهها
خجستهمهر به ماموریتهای سنگین شرکت ملی نفت ایران که مبتنی بر اسناد بالادستی و قانون اساسنامه این شرکت تعریف شده است اشاره کرد و گفت: این نیز واقعیت دیگری است و لازم است مبتنی بر این ماموریتها، سیاستهای درست در هیئتمدیره شرکتها تدوین شود.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با تاکید بر اهمیت نقشآفرینی هیئتمدیره در سیاستگذاری شرکتها، افزود: مدیرعامل باید مجری سیاستهای هیئتمدیره باشد و از این حیث، بیجهت نیست اگر بگوییم هیئتمدیره باید توان و قدرت بالایی در تحلیل واقعیات، مقتضیات و شرایط داشته باشد.
تحلیل شرایط پیرامونی
خجستهمهر به تحلیل درست و آنالیز جامع از شرایط پیرامونی به عنوان دیگر واقعیتی که باید مورد توجه قرار گیرد اشاره کرد و گفت: شرایط بینالمللی مانند شرایط داخلی، قابل کنترل نیست و بعضا ناخواسته است؛ بنابراین لازم است تحلیل درستی نسبت به محیط پیرامونی خود داشته باشیم. این الزام، اهمیت برخورداری شرکتها از هوش تجاری مطلوب را آشکار میکند.
آمادهسازی برای کارهای بزرگ
وی تصریح کرد: اگر فعالیتها را در سه دسته کارهای انجام شده، کارهای نیمهتمام و کارهای انجام نشده تقسیم کنیم، باید با درک واقعیتهای موجود و همافزایی نیروها، برای تکمیل کارهای رهاشده و اجرای اقدامات آغازنشده مهیا شویم.
حداکثرسازی تولید ثروت
معاون وزیر نفت با بیان اینکه حاکمیتی بودن شرکت ملی نفت ایران ایجاب میکند دولت و وزارت نفت به نمایندگی از حاکمیت اسلامی، امانتدار صدیقی برای مردم باشند، به حجم ذخایر نفت و گاز کشور اشارهای کرد و گفت: ذخایر نفت خام، گاز، مایعات و میعانات گازی ایران معادل هزار میلیارد بشکه نفت خام است که با احتساب ضریب بازیافت موجود، بالغ بر ۳۴۰ میلیارد بشکه آن قابل برداشت است.
خجستهمهر عنوان کرد: وظیفه اصلی ما در شرکت ملی نفت ایران این است که این ذخایر را به شیوهای تولیدی کنیم که حداکثر تولید ثروت را برای کشور به همراه داشته باشد.
زمانبر بودن ایفای ماموریتهای سنگین
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با یادآوری اینکه طبیعی است ایفای ماموریتهای سنگین در مدت زمان کوتاه ممکن نیست و نمیتوان یکشبه، ره صدساله رفت، متذکر شد: در این مقطع زمانی، مهم نوع جهتگیریها است که اگر درست باشد، فعالیتهای ما را در مسیری سوق میدهد که نتیجهبخش خواهد بود.
برنامهریزی برای ۱۰۰ سال آینده
خجستهمهر ادامه داد: اعداد و ارقامی که بیانگر ظرفیتهای صنعت نفت ایران است نشان میدهند نه تنها برای امروز، بلکه باید حداقل برای صدسال آینده برنامه مدونی داشته باشیم و این برنامهریزی که از مصادیق «صیانت» است، مختص ذخایر نیست و میتواند در ابعاد مختلف از جمله سرمایه انسانی و ... نیز مورد توجه قرار گیرد.
نگاه کلان
وی با بیان اینکه نگاه ما به نفت باید نگاهی بر پایه اقتصاد کلان، کارآمدی، بهرهوری و مدیریت علمی باشد، در هیئتمدیرهها نیز این مباحث مورد گفتگو و بررسی قرار گیرد، عنوان کرد: این نوع نگاه، به شکلگیری رفتارهای درست، تصمیمات مدبرانه، تخصیص بهینه منابع، اولویتگذاری درست امور و بهبود فرایندها منتج میشود.
تخصیص بهینه منابع و زمان
معاون وزیر نفت با تاکید بر اینکه تخصیص منابع باید مبتنی بر اجرای طرحهای اولویتدار و نه به صورت شرکتی باشد، بر اهمیت شاخص «زمان« نیز در اجرای طرحها و پروژهها تاکید کرد و گفت: گاهی آنقدر اجرای یک طرح یا پروژه به تاخیر میافتد که طرح، موضوعیت و توجیه اقتصادی خود را از دست میدهد.
وی سود حداکثری و نتایج حسابرسیهای میاندورهای شرکتها را از جمله شاخصهایی دانست که باید در ارزیابی عملکرد مدیران مدنظر واقع شود.
به گفته خجستهمهر، باید تعهدات، ماموریتها و رویهها به طور دقیق مشخص شود و سپس متناسب با این تعهدات و ماموریتها، افراد شایسته و کاردان بهکارگیری شوند.
تکریم سرمایه انسانی
معاون وزیر نفت در ادامه، بر ضرورت توجه و تکریم سرمایه انسانی تاکید کرد و گفت: در شرکتی با وسعت و ماموریتهای شرکت ملی نفت ایران، کار هیچ فردی کماهمیت نیست و هر فردی در جای خود میتواند اثربخش و کارآمد باشد و این هنر مدیران است که بتوانند به نحو موثر از افراد استفاده کنند.
استقبال از پیشنهادات
وی در پایان گفت: مسئولیت سنگین و خطیری پیش روی ماست و از شما میخواهم نقطهنظرات و پیشنهادات را انتقال دهید تا بتوانیم با همراهی یکدیگر در مسیر بهبود فرایندهای کاری در سطح شرکت ملی نفت ایران گام برداریم.
نشست مشترک مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با مدیران ستادی و مدیران عامل شرکتهای تولیدی و توسعهای تابعه این شرکت، صبح امروز (شنبه، سوم مهرماه) برگزار شد و به دلیل رعایت پروتکلهای بهداشتی، ارتباط با برخی از مدیران به صورت ویدئوکنفرانس برقرار شد.