یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ ۱۵:۵۶
IOTC

زنگنه: جی‌یی‌سی‌اف در حال ایفای نقش مهم خود در عرصه جهانی است

زنگنه: جی‌یی‌سی‌اف در حال ایفای نقش مهم خود در عرصه جهانی است

وزیر نفت پس از پایان بیست‌ویکمین نشست وزارتی مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی‌یی‌سی‌اف) در مسکو اظهار کرد: این مجمع در حال ایفای نقش مهم خود در عرصه جهانی است.

بیژن زنگنه امروز (پنجشنبه، ۱۱ مهرماه) پس از پایان بیست‌ویکمین نشست وزارتی مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی‌یی‌سی‌اف) در مسکو اظهار کرد: این مجمع به تدریج نقش خود را در حوزه گاز در عرصه جهانی با توجه به تفاوت ماهیتی بازار گاز بازی می‌کند.

وی افزود: در بیست‌ویکمین نشست وزارتی جی‌یی‌سی‌اف مسائل مربوط به روال عادی این نهاد بین‌المللی بررسی و گزارش‌هایی هم از وضع بازار و عرضه و تقاضا ارائه شد.

وزیر نفت همچنین به تمدید دوره دبیرکلی یوری سنترین، دبیرکل کنونی مجمع کشورهای صادرکننده گاز اشاره کرد.

زنگنه همچنین امروز در بیست و یکمین نشست وزارتی مجمع کشورهای صادرکننده گاز در محل هتل متروپل مسکو بر ضرورت گسترش همکاری‌ها میان اعضای این نهاد بین‌المللی با هدف مقابله با چالش‌های پیش روی صنعت گاز در جهان تاکید کرد.

وی همچنین در این نشست وظیفه اصلی کشورهای عضو جی‌یی‌سی‌اف را تعادل بخشی انرژی و تامین پایدار گاز در مسیر توسعه عنوان کرد و گفت: در کنار این وظیفه، توجه به مسائل زیست محیطی و مقابله با چالش‌های پیش‌ رو در حوزه گاز، لازم و ضروری است.

وزیر نفت دفاع از منافع ملی کشورهای عضو و ایستادگی در برابر فشار و تحمیل نظر برخی قدرت‌های جهانی را ضرورتی اجتناب ناپذیر عنوان و تاکید کرد: تامین امنیت انرژی و جریان آزاد عبور و مرور نفت و انرژی باید همسو با منافع همه کشورها باشد.

وزیران نفت و انرژی مجمع کشورهای صادرکننده گاز سالانه یک بار گردهم می‌آیند، نشست‌های وزارتی این نهاد بین‌المللی هر سال در یکی از کشورهای عضو برگزار می‌شود، بیستمین نشست وزارتی جی‌یی‌سی‌اف نوامبر ۲۰۱۸ در شهر «پورت آو اسپین» ترینیداد و توباگو برگزار شد.

براساس این گزارش، پنجمین نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز قرار است ۲۶ نوامبر سال ۲۰۱۹ میلادی (پنجم آذرماه) در مالابو، پایتخت گینه استوایی برگزار شود، همچنین طبق برنامه‌ریزی‌ها دومین سمینار بین‌المللی گاز روز ۲۷ نوامبر (ششم آذرماه ۹۸) در همین مکان برگزار خواهد شد.

نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز هر دو سال یک‌بار در یکی از کشورهای عضو برگزار می‌شود، آخرین و چهارمین دوره نشست سران جی‌یی‌سی‌اف آذرماه سال ۹۶ در سانتاکروز بولیوی، سومین دوره در تهران، دومین دوره در مسکو و نخستین دوره در دوحه قطر برگزار شد.

به گزارش شانا، ایده ارتقای همکاری‌ها میان کشورهای صادرکننده گاز و ایجاد نهاد موثر گازی نخستین بار از سوی مقام معظم رهبری در سال ۱۳۸۵ در دیدار با ایگور ایوانف، دبیر شورای امنیت روسیه، مطرح شد؛ مبدا پیدایش مجمع کشورهای صادرکننده گاز به نخستین نشست وزارتی که ١٩ و ٢٠ ماه مه سال ٢٠٠١ در تهران، پایتخت ایران برگزار شد، بازمی گردد؛ این نشست از سوی وزارت نفت ایران و با حضور کشورهای الجزایر، برونئی، اندونزی، ایران، مالزی، عمان، قطر، روسیه، ترکمنستان و نروژ به عنوان عضو ناظر تشکیل شد.

اعضای جی‌یی‌سی‌اف در نخستین نشست وزارتی خود توافق کردند که اهداف این مجمع، توسعه راهکارهای منافع اعضا از طریق گفت‌وگو میان تولیدکنندگان، تولیدکنندگان و مصرف کنندگان، دولت‌ها و صنایع مرتبط با انرژی، فراهم آوردن خط مشی برای پژوهش و تبادل‌نظر و ترویج یک بازار انرژی باثبات و شفاف باشد.

مجمع کشورهای صادر کننده گاز در سال‌های اولیه شکل‌گیری به صورت غیر رسمی فعالیت می‌کرد، اما به تدریج فعالیت این مجمع افزایش یافت و با امضای اساسنامه آن در هشتمین نشست وزارتی جی‌یی‌سی‌اف در ۲۳ دسامبر سال ۲۰۰۸ در مسکو، پایتخت روسیه، مسیر فعالیت‌های آینده این مجمع روشن‌تر و هموارتر شد.

کشورهای الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، جمهوری اسلامی ایران، لیبی، نیجریه، قطر، روسیه، ترینیداد و توباگو، امارات و ونزوئلا، ١٢ عضو اصلی جی‌یی‌سی‌اف هستند و آنگولا، جمهوری آذربایجان، عراق، قزاقستان، نروژ، عمان و پرو، به عنوان اعضای ناظر در مجمع کشورهای صادرکننده گاز شرکت می‌کنند.

اعضای مجمع کشورهای صادرکننده گاز ۴۴ درصد از تولید گاز جهان، ٦٧ درصد از ذخایر گازی جهان، ۶۴ درصد از سهم انتقال گاز با خط لوله و ۶۶ درصد از تجارت گاز طبیعی مایع شده (ال‌ان‌جی) را در اختیار دارند.
تعداد بازدید : ۵۱۱
(پنج شنبه ۱۱ مهر ۱۳۹۸) ۱۱:۴۷
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید