به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شرکت پایانه های نفتی ایران ، کارگاه آموزشی "فضای مجازی ،خانواده و جوانان ، آسیب ها،چالش ها و راهکارهای مناسب آن "به همت شورای فرهنگی شرکت پایانه های نفتی ایران و با همکاری آموزش و پرورش و کتابخانه عمومی شهید مهدوی خارگ و با حضور دانش آموزان و خانواده های آنان در سالن سینما صدف برگزار شد.
دکتر خاتون باباحسنی، روانشناس بالینی در این کارگاه آموزشی گفت: همه پدیده های مهم و مفید و موثر در زندگی ما می تواند بالقوه و بالفعل مخاطره آمیز و آسیب رسان هم باشند یعنی هر ابزاری به میزانی که سود دارد می تواند کاربرد منفی هم داشته باشد.
وی افزود: فضای مجازی بخاطر ویژگیهای خاص خود خیلی قدرتمند می باشد و این فرصت رو به افراد می دهد که بتوانند ویژگیهایی از خود که چندان دلچسب نیست را عوض کنند اگر فرد از اسم و فامیل خود و یا کاراکتر دیگری خوشش نیاید آنرا عوض می کند همچنین افراد در فضای مجازی زمان و مکان ندارند و ینکه دوستان شما در هر زمان با شما همراه هستند .
ایشان ادامه دادند: در فضای مجازی ما می توانیم شخصیتی کاذب بسازیم و مدتها و در مواردی پشت آن پنهان شویم. این موارد بطور موقت استرس را کم می کند و باعث تکرار رفتار و سرگردانی بیشتر در فضای مجازی می شود و شرایط را برای بروز استرس بزرگتری در فرد فراهم می نماید. پرسه زدن در فضاهای مجازی فرد رو آشفته کرده و بطور بیمار گونه ای تنوع طلبی را افزایش می دهد بطوری که در کودکان از تنوع زیاد در اسباب بازی تا تعویض بیمارگونه اسباب و وسایل منزل در برخی افراد تا عدم ثبات و عدم تمرکز نسبی در رفتار های اجتماعی می شود. چرخیدن غیر هدفمند در فضای مجازی باعث فاصله گیری از واقعیتهای زندگی گشته بطوری که فرد مسائل واقعی زندگی و مواجهه با آنها برایش سخت و دست و پا گیر می شود و افراد را تا حدود زیادی بی حوصله می کند در حالیکه میزان تحمل و به خرج دادن حوصله اساس رشد عاطفی و از موارد مهم و موثر در ازدواج موفق می باشد.
وی همچنین عنوان کرد هر چه از زندگی رضایت بیشتر داشته باشیم و هر چه بیشتر در کارهای واقعی خود موفق و خشنود باشیم احتمال درگیری ما در فضای مجازی کمتر هست.
وی عنوان کرد مهمترین تاثیر فضای مجازی بر خانواده هست و اینکه روابط انسانی و چهره به چهره رو بطور شدیدی کاهش داده و بی محتوا نموده که نیاز هست جوانان آگاهانه گفتگوی بین اعضای درجه یک خانواده رو از سر گرفته و این مهارت را بیاموزند تا صمیمیت بین اعضا خانواده که مهمترین مولفه جهت شکل گیری رشد عاطفی نوجوانان هست تقویت گردد.
ایشان تصریح کردند : اگر می خواهیم در دنیای مجازی سرگردان نباشیم کفه دنیای واقعی خود را پرتر تا رضایت و خشنودی بیشتری را در دنیای واقعی تجربه نماییم.
در پایان این کارگاه نیز مسابقه ای با موضوع فضای مجازی و برنامه پرسش و پاسخ مطرح شد و به تعدادی از شرکت کنندگان جوایزی اهدا شد.