یکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳ ۰۲:۱۱
IOTC

دستورعمل ابلاغیه بهبود معیشت کارکنان قرارداد مدت موقت صنعت نفت تشریح شد

دستورعمل ابلاغیه بهبود معیشت کارکنان قرارداد مدت موقت صنعت نفت تشریح شد

سرپرست معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت، دستورعمل اجرایی ابلاغیه بهبود معیشت نیروهای قرارداد مدت موقت را که وزیر نفت در پایان خردادماه امسال ابلاغ کرده بود، تشریح کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شرکت پایانه های نفتی ایران، کامران دهقانی در گفت‌وگو با خبرنگار شانا از ارسال دستورعمل اجرایی ابلاغیه بهبود معیشت نیروهای قرارداد مدت موقت صنعت نفت در روز دوشنبه (یکم مردادماه) به همه زیرمجموعه‌های صنعت نفت خبر داد و افزود: این دستورعمل مربوط به بخش‌هایی از ابلاغیه است که مقرر شده بود تا پایان تیرماه اجرایی شود و تمامی شرکت‌های زیرمجموعه صنعت نفت ملزم به اجرای آن هستند.

وی در تشریح دستورعمل اجرایی بند نخست این ابلاغیه گفت: طبق این بند متمم کمک رفاهی که کارکنان قرارداد مدت موقت در پایان سال‌های ۹۵ و ۹۶ دریافت می کردند،‌ در کل ماه‌های سال توزیع و در ۱۰ درصد ضرب می‌شود. بنابراین برای نمونه برای فردی که پارسال به‌طور میانگین ۳ میلیون تومان پرداختی داشته است، این رقم به صورت ماهانه ۲۵۰ هزار تومان خواهد شد که با افزایش ۱۰ درصدی در نظر گرفته شده برای سال ۹۷، این رقم ماهانه ۲۷۵ هزار تومان می‌شود.

دهقانی با تاکید بر این که مبنای محاسبه این آیتم از اردیبهشت ماه است و کارکنان قراردادی مدت موقت صنعت نفت همزمان با حقوق مردادماه خود، حقوق عقب افتاده (بک پی) مربوط به این آیتم را نیز دریافت خواهند کرد، گفت: اگرچه این رقم در دو سال گذشته به کارکنان پرداخت می‌شد، اما استمرار نداشت و با درج آن در فیش حقوقی کارکنان پس از این استمرار یافته و هر سال نیز افزایش می‌یابد.

وی افزود: این پرداختی در پایان سال تسویه خواهد شد و محاسبات ما نشان می‌دهد که این رقم برای اغلب کارکنان در تسویه حساب پایان سال افزوده خواهد شد.

وی در تشریح افزایش سالانه این کمک رفاهی در مقایسه با پارسال (۹۶) گفت: با توجه به افزایش حقوق عمومی، تورم و دیگر عوامل، حداقل کمک رفاهی کارکنان قرارداد مدت موقت برای سال ۹۷، ۲ میلیون و ۶۴۵ هزار تومان و حداکثر آن ۵ میلیون و ۲۹۰ هزار تومان تعیین شده است که این میزان از کف و سقف اعلام شده نسبت به پارسال ۱۵ درصد افزایش یافته است.

متمم ۲۵۱ هزار تومانی کمک رفاهی و ایاب و ذهاب

 سرپرست معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت در تشریح بند دوم این ابلاغیه که مربوط به پرداخت کمک رفاهی و ایاب و ذهاب کارکنان قرارداد مدت موقت صنعت نفت است، گفت:‌ این عدد برای امسال ۲۵۱ هزار و ۷۴۰ تومان محاسبه شده است که ۱۰۵ هزار تومان آن مربوط به کمک هزینه ایاب و ذهاب و ۱۴۶ هزار و ۷۴۰ تومان آن نیز مربوط به کمک رفاهی است که در قالب یک آیتم در حقوق مردادماه کارکنان تغذیه شده و همراه با بک پی (حقوق عقب افتاده) آن از اردیبهشت ماه پرداخت خواهد شد.

کف حقوق کارکنان قراردادی ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان می‌شود

 کامران دهقانی درباره بند سوم ابلاغیه بهبود معیشت کارکنان قرارداد مدت موقت صنعت نفت مبنی بر تعیین حداقل میزان پرداختی به کارکنان مدت موقت گفت:‌ این رقم برای سال جاری ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان تعیین شده است و اگر همکاری کمتر از این دریافتی داشته باشد، در قالب یک آیتم مابه‌التفاوت ترمیمی ماهانه عددی پرداخت خواهد شد که دریافتی نهایی حقوق به این رقم برسد.

وی همچنین در تشریح دستورعمل بند ۴ و ۵ ابلاغیه درباره بیمه درمان تکمیلی و عمر کارکنان گفت: اجرای این بند نیاز به فرآیندهایی از جمله شناسایی شرکت بیمه مناسب و انجام مناقصات دارد که زمان‌بر است و بنابراین از زمان پایان تیرماه تا پایان اجرای این فرآیند هزینه بیمه تکمیلی (۵۵ هزار تومان برای هر کارمند به اضافه ۵۵ هزار تومان برای هر یک از افراد تحت تکفل) و هزینه بیمه عمر (۵۰ هزار تومان برای هر کارمند) به این کارکنان پرداخت خواهد شد که این رقم برای مثال برای بیمه تکمیلی یک خانواده ۴ نفره ۲۲۰ هزار تومان محاسبه خواهد شد.

دهقانی افزود: به محض تکمیل شدن این فرآیند، بیمه تکمیلی برای همه کارکنان قراردادی و خانواده تحت تکفل آنها الزامی و بیمه عمر به صورت اختیاری خواهد بود.

 وی افزود: اگر مبالغ محاسبه شده در این پنج بند را جمع و تفریق کنیم، با احتساب بیمه تکمیلی برای یک خانواده ۴ نفره (۲۲۰ هزار تومان) و میانگین پرداختی ۳ میلیون تومان برای پارسال، به عددی حدود ۷۹۰ هزار تومان خواهیم رسید که به نظر می‌رسد رقم مناسبی خواهد بود.

 وی درباره بندهای ۶ و ۷ ابلاغیه وزیر نفت گفت: طبق ابلاغیه وزیر نفت مبنی بر استفاده کارکنان قرادادمدت موقت صنعت نفت از خدمات آموزشی، امکانات رفاهی نظیر باشگاه‌ها و...، امکانات ورزشی و خدمات درمانی، همه شرکت‌های زیرمجموعه صنعت نفت باید سازوکارهای اجرایی مربوط به این بند را آماده و نسبت به خدمات‌رسانی به این دسته از کارکنان اقدام کنند.

 دهقانی همچنین درباره دستورعمل اجرای بند هشت این ابلاغیه مبنی بر بهره‌مندی نیروهای مدت موقت از دو ماه علی‎الحساب حقوق گفت: همه کارکنان مدت موقت می‌توانند با ضمانت یک کارمند رسمی یا قراردادی مدت معین یا موقت از این وام بهره‌مند شوند.

 قراداد جدید تابع نظام اداری و استخدامی صنعت نفت

 سرپرست معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت همچنین گفت: قرارداد جدیدی برای این دسته از کارکنان تنظیم و نهایی شده است که مهم‌ترین ویژگی آن این است که تابع آیین‌نامه نظام‌های اداری و استخدامی صنعت نفت است.

 کامران دهقانی تاکید کرد: بخش‌هایی از قراداد پیشین تابع قانون کار بود، اما با توجه به تغییرات اعمال شده قرارداد جدید به لحاظ حقوقی بسیار ارزشمند و تحولی ریشه‌ای محسوب می‌شود و به نظر می‌رسد مهم‌ترین اتفاقی است که برای کارکنان قراردادی مدت موقت صنعت نفت رخ داده است.
تعداد بازدید : ۱,۷۶۸
(سه شنبه ۲ اَمرداد ۱۳۹۷) ۱۷:۴۶
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید