یکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳ ۰۲:۵۲
IOTC

جزئیات ساخت تاسیسات عظیم نفتی در جاسک

جزئیات ساخت تاسیسات عظیم نفتی در جاسک

پروژه ساخت پایانه نفتی جاسک علاوه بر توسعه فعالیت های پایانه داری صنعت نفت، افزایش نقش آفرینی راهبردی جمهوری اسلامی در حوزه دریای عمان و منطقه خلیج فارس را در پی خواهد داشت.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی پایانه های نفتی ایران، پروژه جاسک یک پروژه دو میلیارد دلاری است. هدف از این پروژه احداث یک خط لوله ۱۰۰۰ کیلومتری به قطر ۴۲ اینچ از گوره به جاسک قبل از تنگه هرمز است. قرار است در آن منطقه تاسیسات عظیم نفتی بنا شود که در راستای آن در مرحله اول ۱۰ میلیون بشکه ذخیره‌سازی برای نفت خام خواهیم داشت که می‌تواند تا مرز ۳۰ میلیون بشکه افزایش پیدا کند. محل این ذخیره‌سازی پیش‌بینی شده است و کارفرمای این پروژه شرکت متن و مشاور آن شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران است.

علاوه بر این مخازن، سیستم بارگیری، صادرات و واردات نفت خام و فرآورده‌های نفتی هم در این طرح پیش بینی شده است که در همان محل دو پالایشگاه ۳۰۰ هزار بشکه‌ای و سه مجتمع پتروشیمی جمعا به ظرفیت دو میلیون تن در سال احداث خواهد شد. البته قرار است سرمایه گذاری این تاسیسات توسط بخش خصوصی انجام شود.

در ساخت این پروژه، شرکت ملی نفت ایران در احداث خط لوله، پنج تلمبه‌خانه و دو پایانه مربوطه سرمایه گذاری خواهد کرد؛ گاز مورد نیاز تاسیسات مذکور از خط لوله گاز ارسالی به عمان تامین خواهد شد. همچنین علاوه بر خط لوله و پایانه مربوطه تأسیسات دریافت و ارسال نفت خام و فرآورده های نفتی از طریق گوی شناور با سرمایه گذاری وزارت نفت انجام خواهد شد. احداث مخازن ذخیره به ظرفیت ۱۰ میلیون بشکه توسط سرمایه گذاران داخلی و به صورت BOT انجام خواهد شد.

اما با توجه به فعالیت بخش خصوصی، یکی از شرکت‌های وابسته به بخش خصوصی درخواست زمین کرده است و زمین یکی از این پالایشگاه‌ها به زودی تحویل این شرکت خواهد شد. نام این شرکت قبلا بهمن‌گنو بود که در حال حاضر به پالایشگاه جاسک تغییر نام داده است. در حال حاضر لوله‌های این پروژه در مرحله سفارش‌گذاری است و امیدواریم تا پایان سال ۱۳۹۸ اقدامات مؤثری در جهت احداث این طرح انجام شود.

بر اساس این گزارش، یکی از نکاتی که ریاست جمهوری در جلسه دفاع از کابینه پیشنهادی دولت به آن اشاره کرد قول وزیر پیشنهادی نفت درمورد اتصال لوله نفت به "جاسک" بود. پروژه‌ای که قرار است تا سال ۱۴۰۰ به بهره‌برداری رسمی برسد و توانایی ذخیره سازی ۳۰ میلیون بشکه نفت خام را داراست و صادرات روزانه یک میلیون بشکه نفت را تضمین می‌کند.
تعداد بازدید : ۸۰۶
(یکشنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۷) ۱۷:۰۹
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید