به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شرکت پایانه های نفتی ایران و به نقل از رویترز، آژانس بین المللی انرژی پیش بینی می کند که افزایش جهانی تولید نفت به خصوص از سوی آمریکا، از رشد تقاضا در سال جاری میلادی پیشی گیرد.
این سازمان برآورد خود از رشد تقاضا برای نفت در سال 2018 میلادی را به یک میلیون و 400 هزار بشکه در روز افزایش داد. این در حالی است که در پیشی بینی های قبلی، این میزان را یک میلیون و 300 هزار بشکه در روز اعلام کرده بود.
آژانس بین المللی انرژی انتظار دارد که تولید نفت آمریکا تا پایان سال جاری میلادی به 11 میلیون بشکه در روز برسد و این کشور با پیشی گرفتن از عربستان و روسیه، به ابرتولیدکننده نفت جهان تبدیل شود.
** شکایت از دولت ترامپ برای آلودگی نفتی خلیج مکزیک
روزنامه ایندپندنت در گزارشی نوشت: گروه های حامی محیط زیست در آمریکا در حال طرح دعوا علیه دولت ترامپ هستند زیرا این دولت، به شرکت های نفت و گاز اجازه داده است که خلیج مکزیک را محل ضایعات و مواد شیمیایی حاصل از حفاری نفت خود قرار دهند.
به گفته این گروه ها، دولت آمریکا اهمیتی به کیفیت آب و مشکلات احتمالی آن نمی دهد.
شرکت های نفتی هم اکنون مجازند که ضایعات و مواد شیمیایی سمی را که به شکل مایع هستند از جمله بنزن، سرب، جیوه، کروم و رزین فنل فرمالدئید، به میزان نامحدود به داخل خلیج بریزند.
** عراق حمل ریلی فرآورده های نفتی به بصره را پس از 15 سال از سر گرفت
«جبار اللعیبی» وزیر نفت عراق اعلام کرد که این کشور انتقال فرآورده های نفتی از طریق ریل را از پالایشگاه «دوره» در بغداد به مقصد بصره در جنوب از سر گرفته است.
این عملیات از سال 2003 میلادی در پی حمله به این کشور به رهبری آمریکا، متوقف شده بود.
به گفته اللعیبی، این اقدام که قرار است روزانه یک هزار تا چهار هزار مترمکعب نفت کوره و دیگر فرآورده های نفتی را منتقل کند، منافع اقتصادی فراوانی به همراه خواهد داشت.
** عراق برای سرمایه گذاری های جدید نفتی نیازمند 4 میلیارد دلار است
وزارت نفت عراق به رویترز اعلام کرد که این کشور برای سرمایه گذاری های جدید در صنعت پایین دستی نفت و افزایش ظرفیت پالایشی در چند سال آینده نیاز به چهار میلیارد دلار دارد.
عراق عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، قصد دارد ظرفیت تولید نفت را تا سال 2022 میلادی از پنج میلیون به هفت میلیون بشکه در روز برساند و انتظار می رود که سرمایه گذاری های پایین دستی در صنعت نفت، ظرفیت پالایشی این کشور را تا سال 2021 میلادی به یک میلیون و 500 هزار بشکه در روز برساند.
** روسیه به لطف توافق اوپک 43 میلیارد دلار کسب درآمد کرد
رویترز به نقل از «الکساندر نواک» وزیر انرژی روسیه اعلام کرد که ابرشرکت های نفتی و دولت این کشور، حدود 43 میلیارد دلار عائدی تاکنون به لطف توافق کاهش تولید نفت سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، کسب کرده اند.
به گفته نواک، سود حاصل از این توافق برای شرکتهای داخلی، به 12میلیارد و 100 میلیون دلار رسیده اما عایدی بودجه دولتی حدود 30 میلیارد دلار بوده است.
**عراق: تا پایان سال جاری میلادی مذاکره ای درباره توافق اوپک وجود نخواهد داشت
«جبار اللعیبی» وزیر نفت عراق در سخنانی اعلام کرد: در حال حاضر هیچ مذاکره ای درباره خروج از توافق کاهش تولید میان کشورهای عضو و غیرعضو سازمان اوپک وجود نخواهد داشت و این مباحث به ماه دسامبر موکول می شود.
به گفته اللعیبی، عراق به سهم خود از کاهش تولید، به طور کامل پایبند بوده است.
وی نوسان کنونی قیمت نفت را طبیعی خواند و گفت: جای نگرانی نیست.
**کرملین: روسیه در توافق اوپک باقی می ماند
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ کرملین اعلام کرد: روسیه به توافق کاهش تولید نفت پایبند باقی خواهد ماند.
«محمد بارکیندو» دبیرکل سازمان اوپک نیز اعلام کرد که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه به وی اطمینان داده است این کشور سیل نفت خود را روانه بازار نمی کند.
** روسیه: سطح ذخایر نفت جهان با وجود رشد تولید آمریکا کاهش یافته است
«الکساندر نواک» وزیر انرژی روسیه گفت: سطح ذخیره سازی نفت جهان که شاخصی برای توافق جهانی کاهش تولید به شمار می رود، با وجود افزایش تولید نفت در آمریکا کاهش یافته است.
به گفته نواک، وقتی به شرایط به صورت کلی نگاه می کنیم، می بینیم که در نهایت، سطح ذخیره سازی ها کاهش یافته است، زیرا افزایش تولید نفت شیل نمی تواند هم افزایش تقاضا و هم کاهش تولید را پاسخگو باشد.
وی انتظار دارد که میانگین قیمت نفت در سال جاری میلادی به نزدیک 60 دلار برسد.