به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شرکت پایانه های نفتی ایران ، سید پیروز موسوی روز سه شنبه در سخنانی اظهار داشت: با پهلودهی 27 فروند نفتکش در گویهای شناور پارس جنوبی، بارگیری میعانات گازی به مقدار 16 میلیون و 430 هزار بشکه و بارگیری همزمان سه فروند نفتکش در گویهای شناور 1، 2 و 3 در دی ماه امسال، پس از 15 سال رکورد جدیدی ثبت شد.
وی ادامه داد: از این مقدار، 14 میلیون و 400 هزار بشکه میعانات گازی به کشورهای مختلف صادر شد.
موسوی گفت: همچنین در دی ماه امسال، 3میلیون و 300 هزار بشکه به پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس و 5 میلیون و 200 هزار بشکه نیز به پتروشیمی نوری (برزویه) ارسال شد.
مدیرعامل شرکت پایانههای نفتی ایران بر اساس گزارش پایگاه خبری وزارت نفت یادآور شد: حجم عملیات جابهجایی دریایی و خشکی میعانات گازی پارس جنوبی در دی ماه امسال از مرز 2,2 میلیون بشکه گذشته است.
موسوی افزود: در حالی که میانگین تعداد نفتکشهای بارگیری شده در ماههای پیشین امسال، 18 فروند بوده، اما در دی ماه امسال با افزایش 50 درصدی، این تعداد به 27 فروند رسید.
وی اظهار کرد: میانگین ماهانه بارگیری در 9 ماه امسال حدود 13,5 میلیون بشکه بوده، این درحالی است که در دی ماه امسال، با رشد 22 درصدی، این رقم به 16 میلیون و 430 هزار بشکه رسید.
به گزارش ایرنا، میدان گازی پارس جنوبی، بزرگ ترین منبع گازی جهان است که روی خط مرزی مشترک ایران و قطر قرار دارد؛ مساحت این میدان 9700 کیلومتر مربع است که سهم متعلق به ایران 3700 کیلومتر مربع وسعت دارد.
ذخیره گاز این بخش از میدان 14 تریلیون مترمکعب گاز به همراه 18 میلیارد بشکه میعانات گازی است که هشت درصد کل گاز دنیا و نزدیک به نیمی از ذخایر گاز کشور را شامل می شود.
تولید گاز از ١٠ فاز نخست پارس جنوبی در سال 13٩٢، نزدیک به 285 میلیون متر مکعب بود که این میزان با بهره برداری از ١١ بخش جدید پارس جنوبی به 540 میلیون مترمکعب در روز افزایش یافته است.
میعانات گازی پارس جنوبی از طریق گوی های شناور (SPM) مستقر در سواحل عسلویه و سایر محصولات از جمله پتروشیمی از طریق اسکله های موجود در منطقه پارس جنوبی، صادر می شود.
میزان صادرات نفت و میعانات گازی کشور اکنون به حدود 2.6 میلیون بشکه در روز رسیده که یک چهارم آن به اروپا صادر می شود.