یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ ۱۵:۲۹
IOTC

پیش بینی برخی تحلیلگران بین المللی از بهای نفت در ماه های آتی

پیش بینی برخی تحلیلگران بین المللی از بهای نفت در ماه های آتی

قیمت نفت پس از تصمیم سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) برای تمدید محدودیت تولید برای یک دوره 9ماهه دیگر کاهش یافت، اما برخی تحلیلگران بین المللی نرخ های بالاتری را در ماه های آتی برای طلای سیاه پیش بینی می کنند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شرکت پایانه های نفتی ایران، سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در نشست رسمی سی ام نوامبر 2016 (دهم آذرماه 1395) در وین، برای نخستین بار از سال 2008 میلادی با کاهش تولید موافقت کرد تا با کنترل عرضه نفت، به بالا رفتن قیمت ها کمک کند.

بر اساس این توافق، مقرر شد اوپک یک میلیون و ٢00 هزار بشکه در روز از سطح تولید خود بکاهد.
اوپک همچنین موفق شد بیستم آذرماه 1395، تولیدکنندگان نفت غیراوپک شامل روسیه، قزاقستان، گینه، جمهوری آذربایجان، سودان، مالزی، عمان، بولیوی، مکزیک، بحرین و برونئی را با خود همراه سازد.
این تولیدکنندگان نیز در مجموع با کاهش 600 هزار بشکه در روز از تولید نفت خود موافقت کردند.
عصر دیروز (پنجشنبه) این تصمیم تا پایان سه ماهه اول سال 2018 میلادی (دهم فروردین ماه 1397 خورشیدی) تمدید شد و قرار است امروز دومین نشست وزارتی اوپک و غیر اوپک در وین برگزار شود.
در چنین شرایطی قیمت هر بشکه نفت در بازارهای جهانی کاهش یافته است، اما شماری از تحلیلگران اقتصادی به رشد دوباره بهای نفت در بازار امیدوارند.
«حلیمه کرافت» مدیر اجرایی و رئیس بین المللی بخش راهبردهای کالایی در موسسه مالی کانادا (آر.بی.سی)، به شبکه خبری «سی.ان.بی.سی» آمریکا پیش بینی کرد قیمت نفت در سه ماهه چهارم سال جاری میلادی (پاییز امسال) به 61 دلار برای هر بشکه برسد.
این در حالی است که اکنون سرمایه گذاران پس از تصمیم سران اوپک به تداوم کاهش تولید برای 9 ماه، احساس ناامیدی می کنند؛ زیرا افت شدیدتر قیمت ها را پیش بینی کرده بودند.
اکنون قیمت نفت خام برنت پنج درصد افت کرده و با 2 دلار و 70 سنت کاهش، به 51 دلار و 44 سنت در هر بشکه رسیده است.
نفت خام اینترمدیت (غرب تگزاس آمریکا) پنجشنبه را با کاهش 4.8 درصدی و افت 2 دلار و 46 سنتی به پایان رساند و 48 دلار و 90 سنت قیمت گرفت.
کرافت در این زمینه افزود: گرچه اکنون افزایش عرضه متوقف شده است، اما دستیابی به کاهش عمیق تر سطح تولید می تواند یک چالش باشد.
به گفته وی، ادامه این شرایط اکنون با اولویت های سیاست های عربستان که بر تولید شرکت آرامکو تمرکز کرده و روسیه که رئیس جمهوری این کشور به سبب انتخابات اسفندماه در مورد تامین هزینه های راضی نگه داشتن مردم نگران است، مرتبط می شود.
«این ترکیبی از اولویت های سیاسی و اقتصادی هم زمان با تمایل به داشتن یک چشم انداز اساسی فنی بهتر برای نفت است» .
کرافت کف قیمت نفت در نیمه امسال را 50 دلار می داند و میانگین بهای نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا برای سه ماهه چهارم سال جاری میلادی را 61 دلار.
به نوشته تارنمای شبکه سی.ان.بی.سی آمریکا، رئیس پژوهشکده نفت موسسه تحلیلی «کرنراستون» نیز تاکید کرد که با وجود افزایش عرضه آمریکا، لیبی و عراق، قیمت ها در نهایت بالاتر می رود.
«مایک راتمن» گفت: هنگامی که شما همه چیز را کنار هم بگذارید، واقعیت این است که اوپک از ماه نوامبر گذشته (آذرماه پارسال) یک میلیون و 500 هزار بشکه نفت در روز از عرضه به بازاری که حجم آن 45 میلیون بشکه در ماه است، کم کرد.
«به نظر من این اقدام به اندازه کافی تعادل را ایجاد کرد و در سال 2017 ما را به یک سطح موجودی بسیار پایین تر می رساند».
به گزارش ایرنا، ایران، الجزایر، آنگولا، اکوادور، گابن، عراق، کویت، لیبی، نیجریه، قطر، عربستان، امارات و ونزوئلا اعضای اوپک به شمار می روند که بر اساس توافق دهم آذرماه 1395، از سطح تولید خود کاسته اند. البته این امر شامل حال ایران، نیجریه و لیبی نمی شود.
اوپک همراهی تولیدکنندگان نفت غیراوپک شامل روسیه، قزاقستان، گینه، جمهوری آذربایجان، سودان، مالزی، عمان، بولیوی، مکزیک، بحرین و برونئی را نیز با خود دارد.
در پی توافق عصر دیروز (پنجشنبه) برای تمدید این تصمیم تا پایان سه ماهه اول سال 2018 میلادی (دهم فروردین ماه 1397 خورشیدی)، قرار است امروز دومین نشست وزارتی اوپک و غیر اوپک در وین برگزار شود. نشست بعدی اوپک سی ام نوامبر 2017 (نهم آذرماه امسال) در وین برگزار می شود.
تعداد بازدید : ۹۷۲
(جمعه ۵ خرداد ۱۳۹۶) ۱۰:۳۳
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید