به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شرکت پایانه های نفتی ایران و به نقل از پایگاه خبری مارکت ریالیست و تحقیقات بلومبرگ، صادرات نفت ایران در ماه مارس بیشترین میزان در 27 سال اخیر بوده است.
براساس این گزارش، صادرات نفت و میعانات گازی ایران در فاصله بیستم فوریه تا بیستم مارس 2017 میلادی به سه میلیون و 50 هزار بشکه در روز رسید که بیشترین میزان صادرات از سال 1979 میلادی به شمار می رود.
همچنین ایران قصد دارد تا سال 2021 میلادی تولید نفت خود را به پنج میلیون بشکه در روز برساند.
**رکوردشکنی تولید نفت خام ایران
برآورد رویترز نشان میدهد که تولید نفت ایران در ماه مارس 2017 میلادی با 10 هزار بشکه در روز رشد نسبت به ماه پیش از آن، به سه میلیون و 770 هزار بشکه افزایش یابد.
این در حالی است که آمار رسمی تولید نفت ایران در این ماه هنوز اعلام نشده و این میزان در ماه فوریه 2017 میلادی 3 میلیون و 814 هزار بشکه در روز اعلام شده بود.
اکنون تولید روزانه نفت ایران به بالاترین میزان خود در هفت سال گذشته رسیده است و پس از لغو تحریم ها از 0.5 افزایش ماهانه و 24.6 درصد رشد سالانه رسیده است.
**هند در انتظار پاسخ ایران برای پیشنهاد توسعه بلوک گازی «فرزاد ب»
شرکت «او ان جی سی ویدش» هند که شاخه بین المللی و بخش سرمایهگذاری شرکت دولتی اکتشاف نفت و گاز این کشور به شمار می رود، پیشنهاد سه میلیارد دلار سرمایه گذاری برای توسعه بلوک گازی «فرزاد ب» به ایران ارائه داده است و ایران در حال بررسی این پیشنهاد است.
«ان کی ورما»، مدیر این شرکت اعلام کرد که همچنان در انتظار پاسخ ایران برای این پیشنهاد سرمایهگذاری است.
**تولید نفت جمهوری آذربایجان در پی توافق اوپک کاهش یافت
تولید روزانه نفت جمهوری آذربایجان در ماه مارس 2017 و هماهنگ با توافق کاهش تولید سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) به 733 هزار و 300 بشکه رسید که 40 هزار بشکه از این مقدار مربوط به میعانات گازی می شود.
به گفته وزارت انرژی این کشور، جمهوری آذربایجان در مقطع یاد شده 596 هزار بشکه نفت، 40 هزار بشکه میعانات گازی و 23 هزار بشکه فرآوردههای نفتی صادرات داشته است.
تولید روزانه نفت جمهوری آذربایجان در ماه ژانویه 793 هزار و 900 بشکه ودرماه فوریه 776 هزار و 400 بشکه بوده است.
**حمایت عمان از توافق اوپک
«سلیم العودی» معاون وزیر نفت و گاز عمان اعلام کرد: از هر اقدامی برای تقویت و افزایش قیمت نفت حمایت می کنیم.
به گفته العودی، اگر این به معنای تمدید توافق کاهش تولید اعضای سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) برای 6 ماه دیگر باشد، ما مانع توافق نخواهیم شد.
وی افزود: میانگین تولید نفت و میعانات گازی عمان در سال 2016 میلادی یک میلیون و چهار هزار بشکه در روز بوده است و در صورت تمدید توافق کاهش تولید، این میزان در سال 2017 میلادی به 970 هزار بشکه در روز خواهد رسید.
**رصد کشتیهای نفتی نشان از موفقیت توافق اوپک دارد
آمار رسیده از رصد کشتی های حامل نفت نشان می دهد که حجم انتقال نفت از طریق دریا و یا ذخیره سازی نفت در نفتکشها از آغاز سال جاری میلادی، با 16 درصد کاهش روبرو بوده است.
شرکت ورتکسا که در زمینه رهگیری محموله های نفتی فعالیت می کند، اعلام کرد: مجموع محمولههای نفتی دریایی روز سوم آوریل (14 فروردین ماه) به 750 میلیون و 600 هزار بشکه رسیده که این میزان در روز نخست ژانویه 899 میلیون و 400 هزار بشکه بوده است.
همچنین حجم نفت ذخیره شده در نفتکش های غول پیکر دریایی در سوم آوریل 52 میلیون بشکه بود و این رقم برای روز نخست ژانویه به 78 میلیون و 400 هزار بشکه رسید.
**اختلافات گازی روسیه و بلاروس پایان یافت
«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه، پس از رایزنی با «الکساندر لوکاشنکف» همتای بلاروس خود اعلام کرد: دو کشور اختلافات خود بر سر قیمت نفت و گاز را پایان دادند و مقامهای دولتی جزئیات این توافق را در 10 روز آینده نهایی میکنند.
طبق این توافق قرار شد که بلاروس 726 میلیون دلار بدهی گازی خود را به صورت تدریجی به مسکو پرداخت کند و در عوض، روسیه ارسال محموله های نفتی به بلاروس را از سرگیرد.
**مازاد عرضه گاز دوام چندانی نخواهد داشت
مدیران ارشد صنعت گاز از جمله «سیمون فلوورز»، مدیرعامل و تحلیلگر موسسه مشاوره و تحققات انرژی وود مکنزی، معتقدند مازاد عرضه گاز تنها پنج تا 6 سال دیگر ادامه خواهد یافت و همیشگی نخواهد بود، اما تقاضا همچنان باقی است.
بنابراین، اگرچه گاز طبیعی یک سوخت فسیلی به شمار میآید، با توجه به افت قیمتها و کاهش کنونی سرمایه گذاریها، در سال های 2022 و 2023 با کاهش عرضه روبرو خواهیم شد.
به گفته فلوورز، قیمتهای نفت و گاز دست کم تا سال 2018 میلادی در سطح پایین باقی خواهد ماند.
**پیشنهاد مسیر جدید برای عرضه گاز طبیعی به اتحادیه اروپا
چند کشور عضو اتحادیه اروپا قصد دارند با ساخت خط لوله زیردریایی انتقال گاز از منطقه فلسطین اشغالی به قاره سبز، وابستگی گازی خود را به روسیه کاهش دهند.
هزینه ساخت این خط لوله دو هزار کیلومتری که قرار است گاز میدانهای فراساحل فلسطین اشغالی، قبرس، یونان و ایتالیا را از اعماق آبهای مدیترانه به منطقه اتحادیه اروپا منتقل کند، 6 میلیارد یورو برآورد شده است.
**چین بزرگ ترین مشتری نفت آمریکا شد
در پی کاهش عرضه نفت از سوی اعضای سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) و برخی تولیدکنندگان غیرعضو، چین در ماه فوریه جایگاه کانادا را به عنوان بزرگترین خریدار نفت از آمریکا گرفت.
آمارها نشان می دهد که چین در این مقطع هشت میلیون و 80 هزار بشکه نفت از آمریکا وارد کرد که این رقم نزدیک به چهار برابر میزان ماه ژانویه است.
این امر سبب شد میزان صادرات نفت آمریکا در ماه فوریه به رکورد ٣١ میلیون و ٢٠٠ هزار بشکه برسد.
**پیش بینی افزایش تولید نفت فراساحل خلیج مکزیک آمریکا
به نوشته نشریه پلتس، انتظار میرود که برداشت از میدانهای نفتی جدید واقع در آبهای عمیق خلیج مکزیک آمریکا تا آخر سال 2017 میلادی به یک میلیون و 868 هزار بشکه در روز و تا انتهای سال 2022 میلادی به دو میلیون و 296 هزار بشکه در روز برسد.
میزان تولید نفت آمریکا از میدانهای فراساحلی در آبهای این خلیج در پایان سال 2016 میلادی یک میلیون و 669 هزار بشکه در روز بوده است.