یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ ۱۷:۲۴
IOTC
فایننشال تایمز گزارش داد:

نفت ذخیره شده در نفتکش ها به 52 میلیون بشکه کاهش یافت

نفت ذخیره شده در نفتکش ها به 52 میلیون بشکه کاهش یافت

روزنامه فایننشال تایمز (Financial Times) انگلیس از کاهش 16 درصدی جابجایی نفت خام در اقیانوس ها و ذخیره شده در نفتکش ها خبر داد و اعلام کرد، شواهد نشان می دهد توافق کاهش تولید اوپک و غیراوپک در کاهش میزان نفت مازاد در بازارها تاثیر گذار بوده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شرکت پایانه های نفتی ایران روزنامه یاد شده نوشت؛ برای تاجرانی که تلاش می کنند کشف کنند آیا کاهش تولید اوپک بالاخره مازاد عرضه نفت در بازارها را کاهش می دهد یا نه، ممکن است پاسخ در دریا باشد.

اطلاعاتی که فایننشال تایمز به آن دسترسی پیدا کرده است نشان می دهد نفت خامی که از طریق اقیانوس ها جابجا و یا در نفتکش های بزرگ ذخیره می شود از ابتدای سال 2017 تاکنون به میزان 16 درصد کاهش یافته است. این امر نشان می دهد عرضه نفت می تواند سریع تر از آنچه بسیاری در بازار انتظار دارند، کاهش یابد.
ورتکسا (Vortexa)، شرکت نوپای رصد نفتی که توسط رئیس پیشین بخش فناوری های تجاری شرکت بریتیش پترولیوم انگلیس که از مدیران شرکت هلدینگ خدمات مالی و بانکی جی پی مورگان آمریکا نیز بوده، تاسیس شده است، گفت: تاثیر گذار بودن برنامه کاهش تولید اوپک که با حمایت تولیدکنندگان بزرگی مانند روسیه همراه شد، با افزایش تولید نفت در آمریکا مورد تردید قرار گرفته است.
«فابیو کوهن» مدیرعامل و از موسسان ورتکسا که برنامه فناوری تجاری بریتیش پترولیوم را تا سال 2015 اجرا کرده است، گفت: ما بر این باوریم که نفت جابجا شده و ذخیره شده در دریا از نخستین شواهدی است که نشان می دهد برنامه کاهش عرضه (اوپک و غیراوپک) تاثیر زیادی داشته است.
به گزارش ایرنا، سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در نشست رسمی دهم آذرماه 1395 خود در وین، برای نخستین بار از سال 2008 میلادی با کاهش تولید موافقت کرد تا با کاهش مازاد عرضه نفت در بازارها، به بالا رفتن سطح قیمت ها کمک کند.
براساس این توافق، مقرر شد اوپک یک میلیون و ٢00 هزار بشکه در روز از سطح تولید خود بکاهد.
ایران، الجزایر، آنگولا، اکوادور، گابن، عراق، کویت، لیبی، نیجریه، قطر، عربستان، امارات و ونزوئلا اعضای اوپک به شمار می روند.
ایران، نیجریه و لیبی از برنامه کاهش تولید اوپک مستثنی شده اند.
اوپک همچنین موفق شد بیستم آذرماه 1395، تولیدکنندگان نفت غیراوپک شامل روسیه، قزاقستان، گینه، جمهوری آذربایجان، سودان، مالزی، عمان، بولیوی، مکزیک، بحرین و برونئی را با خود همراه سازد.
این تولیدکنندگان نیز در مجموع با کاهش 600 هزار بشکه در روز از تولید نفت خود موافقت کردند.
اوپک هنوز در مورد تمدید توافق کاهش تولید تصمیم نگرفته است.
ورتکسا اعلام کرد که اطلاعاتش نشان می دهد در تاریخ سوم آوریل (14 فروردین) بالغ بر 759.6 میلیون بشکه نفت خام از مسیرهای آبی از سوی تولیدکنندگان به سمت پالایشگاه ها یا انبارها جابجا شده در حالی که 52 میلیون بشکه نفت نیز روی دریا و در نفتکش های بزرگ به صورت ذخیره نگهداری می شده است.
این در حالی است که در تاریخ اول ژانویه (دی ماه 95) 899.4 میلیون بشکه نفت از مسیرهای آبی جابجا شده بود و 78.4 میلیون بشکه نفت نیز روی دریا و در نفتکش های بزرگ ذخیره شده بود.
آمار نفت جابجا شده در تاریخ سوم آوریل در مقایسه با مدت مشابه سال 2016 نیز 17 درصد کاهش یپدا کرده است و نشان می دهد کاهش عرضه بیشتر از صرفا یک کاهش فصلی است هر چند برخی پالایشگاه ها در فصل بهار به تعمیر و نگهداری مشغول می شوند.
مطابق تعریف ورتکسا، هر نفتکش پُری که به مدت هفت روز یا بیشتر حرکت نکند، یک انبار شناور محسوب می شود.
اگر چه تمامی نفت تولید شده در جهان که حدود 98 میلیون بشکه در روز است از مسیرهای آبی جابجا نمی شود و یا تنها در نفتکش های روی آب ذخیره نمی شود، اما بخش عمده آن از طریق دریاها جابجا می شود و یا روی آب ذخیره می گردد.
اگر چه توافق کاهش تولیدی که نوامبر گذشته (آبان - آذر 95) مورد موافقت قرار گرفت تنها 1.8 میلیون بشکه در روز یا حدود 2 درصد عرضه جهانی نفت است، تولیدکنندگانی که این توافق را امضا کرده اند از بزرگ ترین صادرکنندگان جهان هستند که بیشتر نفت خود را از طریق دریا جابجا می کنند.
عربستان سعودی که بزرگ ترین تولیدکننده نفت اوپک است، تقریبا سه چهارم تولید روزانه 10 میلیون بشکه ای خود را با نفتکش جابجا می کند.
کوهن گفت: سطح موجودی انبارها در آمریکا در حال افزایش است اما در سایر نقاط جهان وضع چنین نیست. آمریکا به دلیل مقدار نفتی که در این کشور تولید می شود وضعیتی متفاوت با بقیه جهان دارد.
تعداد بازدید : ۹۵۷
(پنج شنبه ۱۷ فروردین ۱۳۹۶) ۰۹:۱۹
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید