یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ ۱۶:۰۶
IOTC

افزایش 2 برابری واردات نفت ترکیه از پایانه های نفتی ایران

افزایش 2 برابری واردات نفت ترکیه از پایانه های نفتی ایران

‎ رشد 2 برابری واردات نفت ترکیه از ایران، افزایش 60 درصدی صادرات نفت ایران به آسیا، ادامه اختلاف گازی روسیه و بلاروس، کاهش تولید نفت روسیه و ابراز خرسندی دبیر کل اوپک از پایبندی اعضا به کاهش تولید بوده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شرکت پایانه های نفتی ایران ‎نهاد نظارت بر بازار انرژی ترکیه اعلام کرد که واردات نفت این کشور از ایران در ماه ژانویه ٢٠١٧ میلادی (دی - بهمن 95)نسبت به سال گذشته در همین مقطع 2 برابر شد.

بر اساس اعلام خبرگزاری ترند جمهوری آذربایجان، ترکیه در مقطع یادشده ٨٣٤ هزار تن معادل ١٩٩ هزار و ٨٣ بشکه در روز نفت از ایران خریداری کرد در حالی که این میزان در سال ٢٠١٦ میلادی ٤٠٦ هزار و ٨٨٤ تن بوده است.

**صادرات نفت ایران به آسیا نزدیک به 60 درصد افزایش یافت
آمار رسمی و داده های رسیده از رصد کشتی ها نشان می دهد که چهار مشتری اصلی آسیایی نفت ایران (چین، هند، کره جنوبی و ژاپن) در ماه فوریه (بهمن - اسفند) 2 میلیون و 12 هزار بشکه در روز نفت از ایران وارد کرده‌اند که نسبت به مدت مشابه پارسال حدود 58 درصد افزایش نشان می‌دهد. این رقم بالاترین میزان از دست کم سال 2010 میلادی تاکنون است.

**«اسار اویل» حجم خرید نفت از ایران را بیش از 2 برابر افزایش داد
آمار منابع تجاری و اطلاعات رسیده از رصد کشتی ها نشان داد که شرکت «اسار اویل» هند، خرید نفت از ایران را در ماه فوریه (بهمن - اسفند 95) با بیش از 2 برابر افزایش در مقایسه با ماه پیش از آن به حدود 246 هزار و 600 بشکه در روز رساند. گفتنی است که این میزان در مدت مشابه سال 2016 میلادی 118 هزار بشکه در روز بوده است.

**توافق اوپک تولید نفت روسیه را 1.6 درصد کاهش داد
به گزارش بلومبرگ، آمار وزارت انرژی روسیه نشان داد که تولید نفت و میعانات گازی این کشور در ماه مارس 2017 در پی توافق کاهش تولید سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) به 11 میلیون و 50 بشکه در روز رسید که این رقم نسبت به رکوردشکنی‌های ماه اکتبر (11 میلیون و 230 هزار بشکه در روز) 1.6 درصد کاهش نشان می‌دهد.

**میزان پایبندی به توافق اوپک دلگرم کننده است
«محمد بارکیندو» دبیرکل سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) پایبندی کشورهای عضو و غیرعضو این سازمان را دلگرم کننده خواند و به تعهد عراق برای اجرای کامل توافق اخیر ابراز امیدوار کرد.
به گزارش رویترز، وی افزود: بازار نفت هم اکنون در حال موازنه و سطح ذخایر رو به کاهش است.

**بلاروس بدهی گازی به روسیه را نپذیرفت
«ولادیسلاو سیچویچ» سخنگوی نخست وزیر بلاروس گفت: مینسک بدهی 700 میلیون دلاری خود به روسیه را که در نتیجه افزایش قیمت گاز انباشت شده است، نمی پذیرد.
آنگونه که خبرگزاری روسی تاس اعلام کرده، بلاروس از سال 2016 میلادی با روسیه درباره قیمت گاز به تفاهم نمی رسد و به همین علت صادرات نفت روسیه به این کشور همسایه در ژانویه 2017 (دی - بهمن 95) کاهش یافت.

**احتمال کاهش خرید نفت هند از ایران
رسانه های هند به نقل از یک منبع آگاه هندی اعلام کردند: با توجه رد اعطای امتیاز توسعه میدان گازی «فرزاد ب» ایران به شرکت های هندی، پالایشگاه های دولتی هند قصد دارند میزان خرید نفت خود از ایران را در سال 18-2017 یک پنجم کاهش دهند و اگر در تصمیم تهران تغییری حاصل نشود، میزان کاهش خرید را بیشتر خواهند کرد.
بر این اساس قرار است خرید روزانه نفت هند از ایران از 240 هزار بشکه به 190 هزار بشکه کاهش یابد.
تعداد بازدید : ۹۳۴
(سه شنبه ۱۵ فروردین ۱۳۹۶) ۱۳:۳۸
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید