به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شرکت پایانه های نفتی ایران، علی کاردر درباره امضای تفاهم نامه های مطالعاتی میدان های نفتی با شرکت های بین المللی گفت: مطالعه میدان ها با هزینه پیمانکار انجام می شود و اگر تفاهم نامه، به قرارداد نینجامد، پولی به پیمانکاری که مطالعه فنی را انجام داده است، پرداخت نمی کنیم.
مدیرعامل شرکت ملی نفت افزود: مطالعات فنی شرکت های «پرتامینا» (Pertamina) اندونزی و «لوک اویل» روسیه برای میدان نفتی آب تیمور، شرکت های «اینپکس» ژاپن و «توتال» فرانسه برای میدان نفتی آزادگان جنوبی و شرکت «وینترزهل» (Wintershall) آلمان را برای میدان نفتی بندکرخه دریافت کرده ایم.
کاردر با یبان اینکه شرکت «توتال» مطالعه فاز ١١ میدان گازی پارس جنوبی را نیز تحویل داده است، اضافه کرد: زمانبندی تفاهم نامه ها هنوز تمام نشده و در برخی تفاهم نامه ها سه تا چهار ماه زمان باقی مانده است.
وی درباره برگزاری مناقصه برای توسعه میدان های نفتی نیز بیان داشت: برای برگزاری مناقصه میدان نفتی آزادگان جنوبی برنامه ریزی کرده ایم و پس از آن نیز انجام مناقصه برای میدان یادآوران را پیش بینی کرده ایم.
مدیرعامل شرکت ملی نفت درباره مشارکت توتال فرانسه در توسعه فاز 11 پارس جنوبی، گفت: تیم کارشناسی و فنی توتال در ایران است و پیغام داده ایم که از این هفته تیم شان را تمام عیار به تهران بیاورند.
کاردر افزود: اگر تیم کاری توتال این هفته در ایران بماند می توانیم به مرحله Initiate (قبول قرارداد توسط طرفین) برسیم؛ اما اگر تیم شان در تهران نماند، این موضوع به بعد از نوروز موکول می شود.
وی درباره اظهارات مدیرعامل این شرکت مبنی بر اینکه این شرکت منتظر تمدید معافیتهای تحریم از سوی ترامپ خواهد ماند، افزود: قرار بود شرکت ملی نفت و توتال در اینباره بیانیه مشترک بدهند، اما در دو مورد به تفاهم نرسیدیم.
مدیرعامل شرکت ملی نفت با بیان اینکه ما بیانیه محکمتری می خواستیم، بیان داشت: در سطح امضاکنندگان نیز اشتراک نظر نداشتیم. «میشل» می خواست به همراه من بیانیه را امضا کند که قبول نکردم؛ اعلام کردم در صورت صدور بیانیه، بهطور حتم باید «پاتریک پویانه» مدیرعامل توتال آن را امضا کند زیرا وی آن حرف ها را زده بود.
کاردر درباره حمایت فرانسه از امضای قرارداد توتال با ایران، اضافه کرد: تا جایی که من اطلاع دارم، دولت فرانسه به توتال اطمینان داده که از سرمایه گذاری این شرکت در ایران استقبال می کند.
وی درباره همکاری با بانک های خارجی در قراردادهای جدید نفتی نیز گفت: یک ویژگی خوب قراردادهای جدید این است که به محض امضا توسط شرکت های خارجی، آنها همراه خودشان یک بانک معتبر هم می آورند، زیرا باید نقل و انتقال پول انجام شود. ما برای این موضوع اصرار داشتیم و آنها هم قبول کردند.
مدیرعامل شرکت ملی نفت افزود: بر این اساس، شرکت توتال فرانسه قصد دارد بانک های آلمانی را به همراه خود به ایران بیاورد.
معاون وزیر نفت درباره صادرات نفت ایران گفت: میانگین صادرات نفت خام ایران در ماه فوریه (بهمن-اسفند) روزانه ٢ میلیون و ٢٩٨ هزار بشکه بود. اگر به این رقم، میانگین صادرات روزانه بیش از ٧٠٠ هزار بشکه میعانات گازی را هم بیفزاییم به رقم بی سابقه صادرات نفت خام و میعانات گازی بیش از سه میلیون بشکه در روز می رسیم که میانگین صادرات ماه فوریه بوده است.
وی درباره بازارهای جدید صادرات نفت پس از لغو تحریم ها، افزود: شرکت «شل» 2 محموله و شرکت «توتال» نیز 2 محموله ٢ میلیون بشکهای برداشت کرده اند.
کاردر با بیان اینکه شرکت «انی» ایتالیا نیز یک محموله ٢ میلیون بشکه ای خریده است، اضافه کرد: البته یک محموله دیگر نیز در دریای مدیترانه میخواهد که هنوز نتوانسته قراردادش را امضا کند؛ مقداری نیز نفت به اسپانیا صادر کرده ایم.
وی درباره دریافت پول حاصل از صادرات نفت، بیان داشت: اکنون مشکلی برای انتقال پول نفت به ایران نداریم. مقداری از پول نفت در هند مانده بود که هندیها قول داده اند همه پول ایران را تا آخر ماه مارس به حسابمان واریز کنند.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ادامه داد: حدود ٢ میلیارد و ٥٠٠ میلیون دلار نیز از چند شرکت مانند شرکت های یونانی و چند شرکت کوچک طلبکاریم؛ شرکتهایی که یک دوره ای، یک محموله از ایران خریده اند و اکنون پالایشگاه های آنها دچار مشکل شده یا به ریسک افتاده اند.
کاردر با بیان اینکه اکنون بیش از ٥٠٠ هزار بشکه به اروپا نفت می فروشیم، گفت: هدف شرکت ملی نفت این است که صادرات نفت خام به اروپا تا ٢ ماه آینده به روزانه ٨٠٠ هزار بشکه افزایش یابد.
مدیرعامل شرکت ملی نفت درباره افزایش تولید نفت ایران نیز افزود: تا پایان فروردین ماه ٩٦ به تولید چهار میلیون بشکه در روز می رسیم.
به گزارش ایرنا، تولید نفت ایران در دوران تحریم روزانه حدود 2 میلیون و 700 هزار بشکه نفت خام بود که یک میلیون بشکه از آن صادر می شد.
خریداران نفت ایران نیز به پنج کشور چین، هند، کره، ژاپن و ترکیه محدود شده بود، اما پس از اجرای برجام و رفع تحریم ها، محدودیت های صادرات نفت ایران برطرف شد.