به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شرکت پایانه های نفتی ایران مهرداد مظفري در نشست تخصصی«اقتصاد مقاومتی توسعه دریا محور و چالشهای تامین مالی» که در جزیره کیش برگزار شد افزود: در کشورهای توسعه یافته ٥٠ درصد تولید ناخالص داخلی از دریا تامین میشود و این در حالی است که در کشور ما این میزان کمتر از یک درصد است و ٩٥ درصد ظرفیت ساحلی بدون استفاده مانده است.
وی مشکلات حوزه صنایع دریایی را تامین مالی و ظرفیت کم تولید اعلام کرد و افزود: ظرفیت فعال کشتی سازی ما هم اکنون ١٠٠ هزار تن است و ما تنها از ٢٠ درصد ظرفیت این بخش استفاده کردهایم.
مدیرعامل صندوق توسعه صنایع دریایی ادامه داد: بانکها نیز با تنگنای اعتباری روبرو هستند و بدهی دولت به بانکها حدود ١٤٠ هزار میلیارد تومان است. مطالبات غیر جاری بانکها نیز مشکلی برای تامین مالی شده است و به همین علت نمیتواند منابع مورد نیاز صنایع دریایی را تامین کند.
مظفری با تشریح عملکرد صندوق توسعه صنایع دریایی گفت: این صندوق از راههای گوناگون میتواند از صنایع دریایی حمایت کند که «سرمایه اولیه»، «منابع درآمدی» و «یک میلاد دلار از منابع صندوق توسعه ملی» از آن جمله است.
وی هدفگذاری این صندوق را برای سال ٩٥ تشریح کرد و افزود: تامین ٢ هزار میلیارد ریال تسهیلات و جذب ١٠٠ میلیون دلار سرمایهگذاری خارجی در برنامه این صندوق است.
در حاشیه این نشست یک روزه، سه قرارداد میان صندوق توسعه صنایع دریایی و بانکهای صادرات، رفاه کارگران و توسعه تعاون به ترتیب به ارزش ٤٥٠ میلیارد ریال، ٦٠٠ میلیارد ریال و ١٠٥٠ میلیارد ریال امضا شد. تفاهمنامه صندوق ضمانت سرمایهگذاری تعاون و صندوق توسعه صنایع دریایی نیز امضا و میان دو طرف مبادله شد.
یک یادداشت تفاهم همکاری هم میان این صندوق و شرکت ملی ماشینسازی چین CNMTC در زمینه تامین مالی ٨٥ پروژه، انتقال فناوری و بال بردن دانش کشتیسازی و به روزآوری و بهرهگیری از تجهیزات و تخصصهای روز صنعت به امضای ٢ طرف رسید.
اعطای تسهیلات شناور، اعطای تسهیلات تعمیرات و تکمیل شناور، اعطای تسهیلات توسعه کارگاه، اعطای کارمزد صدور ضمانتنامه، تسهیلات سرمایه در گردش و اعطای یارانه به تسهیلات دریافتی از جمله خدمات صندوق توسعه صنایع دریایی است.